Platen saneren bij CV-ketel?

Er wordt vaak afgevraagd hoe platen saneren bij de cv-ketel werkt. Welke stappen moet er worden doorlopen en moet ik mij zorgen maken? U kunt hier alles lezen over het saneren van platen bij uw cv-ketel. We beginnen bij het begin, namelijk;

  • U heeft waarschijnlijk een plaat gevonden bij uw cv-ketel en vraagt zich af wat u nu moet doen;
  • Daarna wordt er uitgelegd wat saneren inhoudt;
  • Vervolgens wat asbest eigenlijk is en waarom het uw gezondheid kan schaden;
  • Ook is het handig om te weten waarom u asbest moet saneren;
  • En natuurlijk: hoe u asbest platen kunt herkennen bij uw cv-ketel.

Hoge kwaliteit

Onze klanten houden van onze aanpak! Vraag vandaag nog uw gratis — en vrijblijvende offerte aan!

Wat is saneren?

Saneren is een ander woord voor op orde brengen. Het saneren van asbest is niet zonder risico’s en daarom worden er beschermende middelen gebruikt om bijvoorbeeld de platen bij de cv-ketel verwijderen. Om het probleem te begrijpen gaan we eerst kijken naar hoe het probleem zich heeft weten te vormen.

Plaat gevonden bij CV-ketel? Wat nu?

Saneren of niet saneren: dat is de grote vraag. Wanneer er is ontdekt dat er asbest aanwezig is in het huis, gaan alle alarmbellen af en is de orde in het huis verstoord. Er is paniek en wellicht zult u zich afvragen hoe vaak u al in contact bent gekomen met dat spul. “En hoe moet ik nu verder? Hoe kun je platen saneren bij de cv-ketel?”; klinkt er dan bij vele mensen.

Wat is asbest?

Asbest is een natuurlijk product, wat bestaat uit een steenachtige materie met een eigenschap vuurvaste eigenschap. Dit komt door de onbrandbare vezels die in asbest “verstopt” zitten.

Die vezels kunnen niet gezien worden met het blote oog. Asbest stamt nog af van de Romeinse tijd waarbij de Vestaalse maagden het gebruikten voor hun lampenpitten om een lontje eeuwig te laten branden.

Tegenwoordig kennen wij het van oudere woningen. Tot de jaren 80 werd dit materiaal gebruikt, vanwege asbest zijn stevige, temperatuur — en geluiddempende eigenschappen.

Om die reden werden er vroeger gebruik gemaakt van deze platen, omdat het een betrouwbaar materiaal was. Dit betekent dat er nu massaal platen gesaneerd worden bij bijvoorbeeld cv-ketels. Maar waarom moeten die platen nou gesaneerd worden?

asabest-saneren-cv-ketel
De verdeling van asbestdeeltjes in Nederland uit onderzoek van het RIVM 2018.

Procesverloop verwijderen van asbest

Klanten zijn zich niet bewust van het ingewikkelde procesverloop. Dit blijkt uit ons onderzoek over Asbestsanering Hilversum.

De onwetendheid van het procesverloop voor; zowel wettelijk als voortschrijdend inzicht is belangrijk. De meeste klanten kennen het proces niet en dat is vervelend. Ook hoe het proces verder verloopt, is voor de klant vaak een raadsel. De Ruijter BV ontzorgd de klant door het afnemen van het wettelijke kader. Het inzicht in het verdere procesverloop wordt geheel begeleid.

Omgevingswet Gemeente Hilversum

Iedere omgeving heeft andere regels voor het saneren van asbest. Het is fijn om op de hoogte te zijn over de regels in uw gemeente. Heeft u een vraag over asbestsanering in Hilversum? Dan kunt u op de website van Gemeente Hilversum terecht.

Sinds de invoering van de Omgevingswet hebben verschillende wetten hun standpunt veranderd. Er is nagenoeg niets aangepast.

In het verleden waren er twee besluiten de belangrijkste bepalingen over asbest. Het Asbestverwijderingsbesluit en het Bouwbesluit. Tegenwoordig hebben we het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl).

Het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl), voor woningen, heeft deze eisen opgenomen. Het Bbl is niet van toepassing op objecten (zoals schepen). Het blijft beschermd door het Asbestverwijderingsbesluit.

Bouwbesluit Leefomgeving

Het Bbl bepaalt nu hoeveel asbestvezels binnenshuis maximaal mogen bij de hoogste concentratie. Deze maximale concentratie was eerder vermeld in het Bouwbesluit.

Het Bbl bepaalt ook dat asbestsanering altijd aan de instantie moet worden gemeld. En dat doorgaans een erkend verwijderingsbedrijf wordt ingeschakeld. De inhoud van eerdere regelgeving is niet bijgewerkt.

Met de komst van de Omgevingswet veranderen de arbeidsomstandighedenregels niet. Dezelfde principes in het Arbo-reglement zullen ook worden nageleefd door De Ruijter BV. Voor uw asbestsanering Hilversum en omstreken.

Asbest is gevaarlijk

Asbest kan giftig zijn. Daarom is de behandeling van asbest onderworpen aan strikte wetten. Bij de bouw, renovatie en sloop moeten maatregelen moet u. Dit is om de verspreiding van asbestdeeltjes te voorkomen. Bij brand en ongevallen zijn voorschriften van toepassing. Deze zijn er om te zorgen dat de veiligheid van de lokale bevolking niet in het gedrang komt.

In verschillende gefabriceerde producten gebruikten fabrikanten vóór 1994 asbest. De Asbestgids biedt informatie over de grote verscheidenheid. Voornamelijk over asbestgerelateerde producten die in en rond huizen te vinden zijn. Dat is handig als u in Hilversum woont en u heeft meer informatie nodig over asbestsanering.

In en rond huizen zijn hier de meest voorkomende asbesthoudende producten te zien. Dit betekent niet dat iedere woning asbest bevat, maar de kans is groot.

Let op: het is mogelijk om in een laboratoriumstudie te bepalen of een stof of product asbest bevat. Materialen met asbest zijn echter wel thuis te herkennen. Wilt u weten of uw woning asbest heeft? Dan moet u een asbestinventarisatie laten doen. De Ruijter BV is een gecertificeerd inventarisatiebureau voor asbest.

Op aandeslagmetdeomgevingswet.nl kunt u meer informatie vinden. Hier kunt u onder anderen vinden waar asbest te vinden is:

  • In en rondom woningen;
  • Binnen woningen;
  • Op de boerderij;
asbestsanering-dak-puimzakken
Asbestsanering is een intensief proces. Wij verhelpen uw asbest en beschermen uw gezondheid.

Hoe verloopt het proces van het slopen en asbest saneren?

Door zich te houden aan de Nederlandse normen, blijft u in een veilige omgeving. En door onze kennis van de nieuwste technieken en materialen te blijven vergroten, bent u verzekerd van een 100% garantie op succes. Dit zijn onze voorschriften en daarom vertrouwen wij op exclusieve bedrijven en particulieren om de klus te klaren.

Gratis offerte!

Maak vandaag nog een afspraak voor een offerte! Het is gratis en vrijblijvend. Meer informatie over sloopwerkzaamheden is te vinden op de website van uw gemeente. Bijvoorbeeld gemeente Utrecht. Hier kunt u nagaan wat wel en wat niet is toegestaan in uw omgeving.

Onze Utrechtse projecten zijn veelal exclusief. Onze klanten kiezen niet voor “Jan met de pet”. De zorgvuldige omgang met het terrein kan ongelukken voorkomen.

Door zich te houden aan de Nederlandse normen, blijft u in een veilige omgeving. En door onze kennis van de nieuwste technieken en materialen te blijven vergroten, bent u verzekerd van een 100% garantie op succes. Dit zijn onze voorschriften en daarom vertrouwen wij op exclusieve bedrijven en particulieren om de klus te klaren.